Jack Herer, aktivist konoplje!

Jack Herer, aktivist konoplje!

Kako konoplja još uvijek može spasiti svijet? 

Od ranih 1970-ih do izumiranja 2010. godine, Jack Herer obećao je da će raditi svaki dan kako bi konoplja postala legalna. Da bi dovršio svoju misiju, Jack Herer okuplja postojeća istraživanja i podatke o konoplji. To znanje bilo bi plodno tlo za njegovu glavnu knjigu, Car je gol, koja ostaje do danas najčitanija pro-konoplja knjiga na svijetu. U njemu predstavlja višestruke primjene konoplje, opravdavajući istodobno njezin ekonomski i industrijski interes. Detaljno opisuje kako se konoplja može koristiti za proizvodnju tekstila, papira, lijekova, hrane i goriva. Također tvrdi kako se ova biljka može lako uzgajati i mogla bi pomoći u razvoju populacija.

Sa svojim sloganom, " Kako konoplja još uvijek može spasiti svijet?", brzo je postao vodeća figura u pokretu konoplje širom svijeta. Njegov se rad i danas koristi u raspravama o legalizaciji kanabisa u državama u kojima je zakon strog.

Osnovao je i vodio H.E.M.P., organizaciju posvećenu pomaganju u okončanju zabrane marihuane. Vizionar, Jack Herer također je bio jedan od prvih koji je otvorio trgovinu konopljom u Kaliforniji, što ga je navelo da se malo po malo proširi na zapadnu obalu Sjedinjenih Država. Otvaranje ovih trgovina utrlo je put legalizaciji kanabisa u zemlji i njegovoj medicinskoj uporabi.

U čast aktivista, Jack Herer Cup održava se svake godine u Las Vegasu. Mama Kana sa svoje strane nudi vam razne vrhunske cvjetove kako biste joj odali počast.

Počivaj u miru Jack

Foto: Jack Herer i stabljika biljke konoplje - jackherer.com

Povratak na blog

Ostavi komentar

Imajte na umu da komentari moraju biti odobreni prije nego što se mogu objaviti.