Što je THCP? Sve što trebate znati o ovoj molekuli

Što je THCP? Sve što trebate znati o ovoj molekuli

Kanabis ima posebno raznoliku biokemijsku složenost. Već nekoliko godina interes za ove različite učinke i svojstva vrlo je popularan. Upravo ovom prilikom, 2019. godine, otkriven je THCP (Tetrahydrocannabiphorol) o kojem bih danas želio razgovarati s vama.

Što je Tetrahidrokanabiphorol (THCP)?

Sada je moguće kupiti THCP. Tetrahidrokanabiphorol (THCP) je kanabinoid, proizveden prirodno unutar kanabisa, koji je otkriven nedavno. Novost ove molekule sa svojim iznenađujućim učincima sada privlači veliki znanstveni interes, ali i rekreativni interes. Ističe se jedinstvenom kemijskom strukturom i potencijom, čak nadmašujući THC.

Danas se neki proizvodi koji se nude u CBD trgovinama mogu obogatiti THCP-om, iako još nema značajnog odmaka u pogledu dugoročnih učinaka na ljudsko tijelo.

Kako razlikujete THCP od THC-a?

THCP treba razlikovati od većine kanabinoida. Vjerojatno se pitate zašto, a odgovor je jednostavan: njegova molekularna struktura.

U usporedbi s THC-om, koji sam po sebi ima posebno snažne učinke na mozak, THCP se smatra još snažnijim. To je zbog svoje molekularne strukture zbog dužeg bočnog lanca. Ima 2 atoma ugljika više od THC-a, što njegovo vezanje za kanabinoidne receptore mozga (CB1 i CB2) čini još učinkovitijim. Govorimo o 30 puta većoj brzini za dostizanje CB1 receptora.

Kako se "izrađuje" THCP?

Kao što vjerojatno možete zamisliti, THCP se prvenstveno proizvodi prirodno unutar kanabisa. S druge strane, u ovom kontekstu, njegova doza je posebno niska. To je razlog zašto je ovoj molekuli trebalo toliko vremena da se otkrije.

Danas se počinju raditi studije za stvaranje proizvoda obogaćenih THCP-om, ali i u kontekstu znanstvenih istraživanja vezanih uz ove potencijalne koristi. Međutim, imajte na umu da je ovaj kanabinoid relativno nov i potrebno je više istraživanja kako bi se u potpunosti razumjeli njegovi kratkoročni i dugoročni učinci.

Za dobivanje THCP-a moguće je izvršiti ekstrakciju otapalom ili superkritičnim CO2. Trenutno se također rade studije kako bi se napravila kemijska sinteza THCP-a, iako bi se informacije o ovoj temi i dalje trebale uzimati štedljivo.

Je li THCP psihoaktivan?

Tetrahidrokanabiphorol (THCP) smatra se potencijalno psihoaktivnim, iako je potrebno više studija kako bi se razumio njegov utjecaj na vaš mozak.

Njegov visoki afinitet prema kanabinoidnim receptorima sugerira da može proizvesti slične ili snažnije psihotropne učinke od THC-a. Ali kao što vjerojatno znate, svaka osoba ima drugačije iskustvo s kanabinoidima.

Koji su učinci THCP-a?

Želio bih vas još jednom podsjetiti da su svojstva THCP-a samo posljedica studija koje su provele farmaceutske tvrtke, ali malo je odmaka u tim potencijalnim otkrićima, pa budite razlučeni.

Kao što sam vam ranije rekao, THCP ima vrlo slične učinke kao THC. To podrazumijeva da je u svojim prednostima moguće pronaći iste karakteristike. Stoga se pretpostavlja da ima antioksidativnai anksiolitička svojstva, posebno za promicanje sna. Njegova protuupalna i analgetska svojstva također bi ga mogla učiniti imovinom za određene patologije, ali se naravno preporučuje konzultirati liječnika za bilo kakve zdravstvene probleme.

Može li THCP biti opasan?

Trebali biste znati da THCP ima određenu brzinu apsorpcije i potencije, što ga čini proizvodom koji se konzumira s oprezom. Osim toga, preporuča se da ga ne upijate prije nego što sjednete za volan. Ako biste ga konzumirali, savjetujem vam da prvo uzmete vrlo male doze kako biste vidjeli koji su učinci na vas prije uzimanja više.

Njegove nuspojave u konačnici su vrlo slične onima u THC-u, iako THCP još nije otkrio sve svoje tajne. Možete osjetiti crvene oči, paranoju, pospanost i umor, tahikardiju, suha usta, povraćanje itd.

Ako se želite dobro zabaviti, pazite na dozu!

Je li THCP legalan?

S obzirom na učestalost nalaza o trgovanju ljudima, zakonitost njegove uporabe još uvijek nije jasna. Nije naveden kao kontrolirani proizvod, ali ne bez ograničenja. U Hrvatska, odobren je za stavljanje u promet, pod uvjetom da proizvod sadrži manje od 0,3 % THC-a. Vrijeme će pokazati!

Sada znate sve što se može znati o THCP-u. Kao i njegova zakonitost, kratkoročni i dugoročni učinci THCP-a još uvijek su vrlo nejasni. Međutim, ne nedostaje potencijala. Farmaceutske tvrtke to su već razumjele; Nesumnjivo postoje mnoge koristi koje se mogu dobiti od toga. Ali za sada, zapamtite da je oprez majka sigurnosti!

Povratak na blog

Ostavi komentar

Imajte na umu da komentari moraju biti odobreni prije nego što se mogu objaviti.