Recept za kuhano vino s CBD-om za opuštajuću zimu

Recept za kuhano vino s CBD-om za opuštajuću zimu

Dolaskom zime i nižih temperatura, jedno piće ponovno osvaja štandove: kuhano vino. Kako bi ovo godišnje doba bilo još svečanije, Mama vas poziva (uz naše božićne poklon setove ) da otkrijete recepte za kuhano vino s CBD-om . Za još opuštajuće verzije tradicionalnog kuhanog vina, nastavite čitati.

Tradicionalni recept za kuhano vino s CBD-om

Za početak, predlažem da otkrijete tradicionalni recept za kuhano vino kojem možete dodati CBD kako biste kombinirali umirujući i opuštajući učinak ova dva sastojka.

Sastojci/oprema

Evo što vam je potrebno za pripremu ovog recepta za 2 osobe: 

      1 boca vina (crnog ili bijelog);

      1 sezonska naranča (po mogućnosti organska);

      1 štapić cimeta;

      3 žlice smeđeg šećera;

      ½ mahune vanilije;

      između 2 i 3 grama CBD-a;

      lim za pečenje i aluminijska folija.

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 150°C;
  2. ulijte vino u lonac;
  3. narežite naranču na kolutove i stavite ih u lonac;
  4. štapić cimeta prerežite na pola (iznad tave) pa ga dodajte smjesi;
  5. Prerežite mahunu vanilije (vertikalno) i stavite je u lonac;
  6. dodajte smeđi šećer;
  7. pustite da se krčka 15 minuta;
  8. Kad vam je pećnica vruća, stavite CBD cvjetove na komad aluminijske folije i brzo zagrijte (ne zaboravite uviti krajeve aluminijske folije);
  9. Nakon što je gotovo, dodajte CBD cvijeće u tavu, poklopite i pustite da se krčka na laganoj vatri još 15 minuta.

Sada samo trebate procijediti smjesu i poslužiti je u čašama po vašem izboru.

Brzi savjet : nemojte ostavljati CBD cvijeće predugo u pećnici jer kanabidiol brzo isparava.

Trendovski recept za kuhano vino s CBD-om

Za moderno kuhano vino, predlažem da otkrijete recept za kuhano vino s okusom CBD-a.

Sastojci/oprema (za 2 do 4 osobe)

      1 boca vina (crnog ili bijelog);

      između 20 g i 28 g vaše omiljene sorte CBD-a;

      gaza (za infuziju);

      cjedilo i komad tkanine (čarape ili druge) za filtriranje;

      lim za pečenje i aluminijska folija.

Priprema:

  1. CBD treba dekarboksilirati. Da biste to učinili, zdrobite CBD na male komadiće i stavite ih u aluminijsku foliju;
  2. Stavite cvijeće zamotano u papir na lim za pečenje. Zagrijavajte na 110°C 40 minuta do 1 sat (ovo je vrijeme potrebno za dekarboksilaciju);
  3. Izvadite ih iz pećnice i prozračite sadržaj na aluminijskoj foliji (kako biste spriječili pojavu plijesni). Cvijeće izmrvite (ako je moguće mlincem za meso, što su više izmrvljeni to bolje);
  4. Uzmite gazu ili tajice i stavite CBD unutra, formirajući džep. Stisnite sve zajedno i zavežite čvor;
  5. Umetnite vrećicu koju ste napravili u bocu vina po vašem izboru. Mora biti potpuno unutar boce prije vraćanja čepa;
  6. Ostavite da se natapa cijeli dan (za bolju ekstrakciju, povremeno protresite bocu).

Prije kušanja, izvadite vrećicu čaja i istisnite što je više moguće tekućine. Možete zagrijati svoje infuzirano vino ili ga piti hladno (možete ga hladiti 4 do 7 sati).

Mamin bonus recept

Niste ljubitelj vina? Ili želite isprobati nešto drugačije? Mama predlaže recept za vrući sok od jabuke s CBD-om: savršen recept za zagrijavanje ove sezone.

Sastojci/oprema (za 3 do 5 osoba)

      ½ litre soka od jabuke;

  100 g neslanog maslaca (za vegansku verziju možete odabrati kokosovo ulje);

      75 g šećera od trske;

      1 i pol žličica (čajna žličica) mljevenog cimeta;

      1 žličica mljevenog muškatnog oraščića;

      ¼ žličice mljevenog klinčića;

      ⅛ žličice soli;

      štapić cimeta (po želji);

      3 do 5 grama CBD cvjetova;

      1 litra vode;

      rum (koliko god želite, ali preporučujem 30 cl);

      1 lonac;

      1 gaza ili 1 mekana krpa;

      1 cjedilo;

      1 drvena žlica.

Priprema

  1. Stavite začinsko bilje u pećnicu na 20 minuta na 90°;
  2. U loncu zakuhajte 1 litru vode i dodajte svježi maslac. Smjesu zakuhajte;
  3. Dodajte mljeveni CBD i zatim kuhajte na laganoj vatri uz redovito miješanje. Pazite da ne pregrijete smjesu;
  4. Nakon pola sata/45 minuta, maknite smjesu s vatre i ocijedite je u zdjeli (ako je moguće s kineskim sitom);
  5. Stavite zdjelu u hladnjak da se hladi dok maslac ne ispliva na površinu. Nakon 4-5 sati izvadite maslac i stavite ga u gazu da upije preostalu vodu;
  6. Zakuhajte sok od jabuke na srednjoj vatri. Zatim smanjite vatru i umiješajte maslac i sve ostale sastojke (klinčiće, muškatni oraščić... osim ruma);
  7. Pirjajte na laganoj vatri dok se maslac i sve ostalo potpuno ne otope.

Sve što trebate učiniti je maknuti tavu s vatre i dodati rum po ukusu. Zatim ga možete poslužiti u zdjelicama ili šalicama. Naravno, količine možete prilagoditi svojoj želji. Ako niste navikli konzumirati CBD, odlučite se za vrstu niže jačine. I naravno, uvijek poštujte preporučene doze.

Možete posjetiti Maminu trgovinu kako biste odabrali okus koji želite dodati ovim receptima. Također, otkrijte Mamin iznenađujući božićni recept za pripremu ukusnih kolačića.

Povratak na blog

Ostavi komentar

Imajte na umu da komentari moraju biti odobreni prije nego što se mogu objaviti.