Dolaskom zime i nižih temperatura, jedno piće ponovno osvaja štandove: kuhano vino. Kako bi ovo godišnje doba bilo još svečanije, Mama vas poziva (uz naše božićne poklon setove ) da otkrijete recepte za kuhano vino s CBD-om . Za još opuštajuće verzije tradicionalnog kuhanog vina, nastavite čitati.
Tradicionalni recept za kuhano vino s CBD-om
Za početak, predlažem da otkrijete tradicionalni recept za kuhano vino kojem možete dodati CBD kako biste kombinirali umirujući i opuštajući učinak ova dva sastojka.
Sastojci/oprema
Evo što vam je potrebno za pripremu ovog recepta za 2 osobe:
● 1 boca vina (crnog ili bijelog);
● 1 sezonska naranča (po mogućnosti organska);
● 1 štapić cimeta;
● 3 žlice smeđeg šećera;
● ½ mahune vanilije;
● između 2 i 3 grama CBD-a;
● lim za pečenje i aluminijska folija.
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 150°C;
- ulijte vino u lonac;
- narežite naranču na kolutove i stavite ih u lonac;
- štapić cimeta prerežite na pola (iznad tave) pa ga dodajte smjesi;
- Prerežite mahunu vanilije (vertikalno) i stavite je u lonac;
- dodajte smeđi šećer;
- pustite da se krčka 15 minuta;
- Kad vam je pećnica vruća, stavite CBD cvjetove na komad aluminijske folije i brzo zagrijte (ne zaboravite uviti krajeve aluminijske folije);
- Nakon što je gotovo, dodajte CBD cvijeće u tavu, poklopite i pustite da se krčka na laganoj vatri još 15 minuta.
Sada samo trebate procijediti smjesu i poslužiti je u čašama po vašem izboru.
Brzi savjet : nemojte ostavljati CBD cvijeće predugo u pećnici jer kanabidiol brzo isparava.
Trendovski recept za kuhano vino s CBD-om
Za moderno kuhano vino, predlažem da otkrijete recept za kuhano vino s okusom CBD-a.
Sastojci/oprema (za 2 do 4 osobe)
● 1 boca vina (crnog ili bijelog);
● između 20 g i 28 g vaše omiljene sorte CBD-a;
● gaza (za infuziju);
● cjedilo i komad tkanine (čarape ili druge) za filtriranje;
● lim za pečenje i aluminijska folija.
Priprema:
- CBD treba dekarboksilirati. Da biste to učinili, zdrobite CBD na male komadiće i stavite ih u aluminijsku foliju;
- Stavite cvijeće zamotano u papir na lim za pečenje. Zagrijavajte na 110°C 40 minuta do 1 sat (ovo je vrijeme potrebno za dekarboksilaciju);
- Izvadite ih iz pećnice i prozračite sadržaj na aluminijskoj foliji (kako biste spriječili pojavu plijesni). Cvijeće izmrvite (ako je moguće mlincem za meso, što su više izmrvljeni to bolje);
- Uzmite gazu ili tajice i stavite CBD unutra, formirajući džep. Stisnite sve zajedno i zavežite čvor;
- Umetnite vrećicu koju ste napravili u bocu vina po vašem izboru. Mora biti potpuno unutar boce prije vraćanja čepa;
- Ostavite da se natapa cijeli dan (za bolju ekstrakciju, povremeno protresite bocu).
Prije kušanja, izvadite vrećicu čaja i istisnite što je više moguće tekućine. Možete zagrijati svoje infuzirano vino ili ga piti hladno (možete ga hladiti 4 do 7 sati).
Mamin bonus recept
Niste ljubitelj vina? Ili želite isprobati nešto drugačije? Mama predlaže recept za vrući sok od jabuke s CBD-om: savršen recept za zagrijavanje ove sezone.
Sastojci/oprema (za 3 do 5 osoba)
● ½ litre soka od jabuke;
● 100 g neslanog maslaca (za vegansku verziju možete odabrati kokosovo ulje);
● 75 g šećera od trske;
● 1 i pol žličica (čajna žličica) mljevenog cimeta;
● 1 žličica mljevenog muškatnog oraščića;
● ¼ žličice mljevenog klinčića;
● ⅛ žličice soli;
● štapić cimeta (po želji);
● 3 do 5 grama CBD cvjetova;
● 1 litra vode;
● rum (koliko god želite, ali preporučujem 30 cl);
● 1 lonac;
● 1 gaza ili 1 mekana krpa;
● 1 cjedilo;
● 1 drvena žlica.
Priprema
- Stavite začinsko bilje u pećnicu na 20 minuta na 90°;
- U loncu zakuhajte 1 litru vode i dodajte svježi maslac. Smjesu zakuhajte;
- Dodajte mljeveni CBD i zatim kuhajte na laganoj vatri uz redovito miješanje. Pazite da ne pregrijete smjesu;
- Nakon pola sata/45 minuta, maknite smjesu s vatre i ocijedite je u zdjeli (ako je moguće s kineskim sitom);
- Stavite zdjelu u hladnjak da se hladi dok maslac ne ispliva na površinu. Nakon 4-5 sati izvadite maslac i stavite ga u gazu da upije preostalu vodu;
- Zakuhajte sok od jabuke na srednjoj vatri. Zatim smanjite vatru i umiješajte maslac i sve ostale sastojke (klinčiće, muškatni oraščić... osim ruma);
- Pirjajte na laganoj vatri dok se maslac i sve ostalo potpuno ne otope.
Sve što trebate učiniti je maknuti tavu s vatre i dodati rum po ukusu. Zatim ga možete poslužiti u zdjelicama ili šalicama. Naravno, količine možete prilagoditi svojoj želji. Ako niste navikli konzumirati CBD, odlučite se za vrstu niže jačine. I naravno, uvijek poštujte preporučene doze.
Možete posjetiti Maminu trgovinu kako biste odabrali okus koji želite dodati ovim receptima. Također, otkrijte Mamin iznenađujući božićni recept za pripremu ukusnih kolačića.